Skip content

Waarom heb ik gekozen voor prismic.io?

Waarom heb ik gekozen voor prismic.io?
Persoon achter een laptop die naar een dashbord zit te kijken.

Als webdesigner en ontwikkelaar ben je altijd op zoek naar de beste tools en technologieën om mijn klanten te helpen bij het beheren van hun website. Een belangrijk aspect hiervan is het kiezen van het juiste content management systeem (CMS). Na veel onderzoek en evaluatie ben ik uitgekomen bij Prismic.io als mijn CMS naar keuze. Hieronder zal ik uitleggen waarom ik voor Prismic.io heb gekozen en hoe het mij en mijn klanten heeft geholpen.

  1. Flexibel

Een belangrijk onderdeel van SEO is keyword research. Door te weten welke zoekwoorden jouw doelgroep gebruikt bij het zoeken naar producten of diensten die jij aanbiedt, kun je ervoor zorgen dat jouw website geoptimaliseerd is voor die zoekwoorden. Gebruik tools zoals Google Keyword Planner om te achterhalen welke zoekwoorden het meest relevant zijn voor jouw bedrijf of niche.

  1. Optimaliseer de inhoud

Een van de belangrijkste redenen waarom ik Prismic.io heb gekozen, is de flexibiliteit die het biedt. Het is een headless CMS, wat betekent dat het de frontend en backend van een website loskoppelt. Dit betekent dat de content kan worden opgeslagen in één locatie, terwijl de website op verschillende platforms kan worden gepubliceerd, zoals web, mobiel, spraakassistenten en meer. Hierdoor kan ik mijn klanten de vrijheid geven om hun content op verschillende manieren te gebruiken en te distribueren, zonder beperkt te zijn tot één platform.

  1. Schaalbaar

Prismic.io is ook zeer schaalbaar. Het heeft een krachtige infrastructuur waardoor het in staat is om gemakkelijk te schalen wanneer dat nodig is. Dit is vooral belangrijk voor mijn klanten, omdat hun behoeften en vereisten kunnen veranderen naarmate hun bedrijf groeit en hun website meer verkeer aantrekt. Met Prismic.io kunnen we gemakkelijk upgraden of downgraden naar een hoger of lager plan, afhankelijk van de behoeften van de klant.

  1. Gebruiksvriendelijk

Een ander voordeel van Prismic.io is de gebruiksvriendelijkheid. Het heeft een intuïtieve interface en een eenvoudig te begrijpen editor, waardoor het voor mijn klanten gemakkelijker is om content te bewerken en te beheren. Dit is vooral handig voor klanten die niet over technische vaardigheden beschikken en die een gebruiksvriendelijke en intuïtieve tool nodig hebben om hun website bij te houden.

  1. Zelf een portaal inrichten voor de klant

Een ander groot voordeel van Prismic.io is de mogelijkheid om zelf een portaal in te richten voor mijn klant. Hierdoor hebben zij toegang tot hun content en kunnen ze zelf eenvoudig aanpassingen doen wanneer nodig. Dit zorgt voor meer betrokkenheid van de klant en bespaart mij tijd doordat ik niet steeds aanpassingen hoef door te voeren.

Conclusie

Over het algemeen ben ik zeer tevreden over Prismic.io als CMS naar keuze. De flexibiliteit, schaalbaarheid en gebruiksvriendelijkheid voor mijn klanten.